Sunday, November 3, 2013

recipe: chocolate chip cookie dough brownies




Recept voor ± 24 brownies

Brownies:
300 gram puur chocolade
100 gram melk chocolade
200 gram boter
150 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram basterd suiker
4 eieren
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout

Cookie dough:
200 gram bloem
50 ml melk
125 gram boter
70 gram lichtbruine suiker
60 gram kristalsuiker
10 gram vanillesuiker
1 snufje zout
100 gram chocolate chips

De brownies bakken:
1. Verwarm de oven voor op 170°C. Hak ondertussen de chocolade en de boter in kleine blokjes.
2. Voeg de chocolade en de boter samen in een klein steelpannetje en plaats deze op een laag vuurtje.
3. Laat de chocolade en boter smelten. Roer regelmatig, zodat het een gladde chocolade saus wordt.
4. Klop in een kom ondertussen de eieren met een garde. Gebruik geen mixer! Brownies worden namelijk erg taai als je ze mixt.
5. Voeg nu de basterdsuiker toe bij de eieren en roer alles goed door elkaar met een houten lepel/spatel.
6. Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Let wel op dat de chocolade niet te warm is, anders kunnen de eieren gaan garen.
7. Zeef het zelfrijzende bakmeel boven het chocolademengsel, voeg een klein snufje zout + het vanille extract toe.
8. Schep alles goed door elkaar tot je een glad mengsel krijgt.
9. Besmeer een grote bakvorm (bv. een 22x22cm bakvorm) met boter en doe hier de browniedeeg gelijk in verdelen.
10. Bak de brownies in 25 à 30 minuten gaar in de oven. Controleer of het deeg gaar is met een satéprikker/tandenstoker.
11. Laat de brownies in de bakvorm afkoelen (het liefst op een rooster).

Het maken van de cookie dough:
1. Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom (bloem, melk, boter, lichtbruine suiker, kristalsuiker, vanillesuiker en een snufje zout).
2. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. (Nu mag je wel een mixer gebruiken)
3. Voeg als laatste de chocolate chips toe en mix nog een keer.

Tot slot:
1. Zorg ervoor dat de brownies volledig zijn afgekoeld.
2. Verdeel de cookie dough over de brownies en druk met een spatel of achterkant van een lepel de deeg goed aan en egaal.
3. Zet de chocolate chip cookie dough brownies in de koelkast om minimaal 2 uur op te stijven.
4. Haal ze ongeveer 5 minuten voor het serveren uit de koelkast en snij ze met een scherp mes.
Je kunt de brownies eventueel nog versieren met chocolade en extra chocolate chips (zoals ik heb gedaan).

10 comments:

  1. Mmm, ze zien er heerlijk uit!
    Dit recept ga ik echt onthouden ;p

    Liefs, Liese

    ReplyDelete
  2. Yum, klinkt heerlijk helaas geen tidj om te bakken vandaag:( leren, leren en nog eens leren...

    ReplyDelete
  3. dat ziet er zooo lekker uit, bedankt voor het recept!

    <3

    ReplyDelete
  4. Oeh dat ziet er heeeel lekker uit!
    Bedankt voor het recept!

    ReplyDelete
  5. Mmmmm ik ben dol op chocolade!

    ReplyDelete
  6. oh dit moet ik maken, klinkt lekker en ziet er ook heerlijk uit :)

    ReplyDelete
  7. Ze zien er heerlijk uit! Ik heb woensdag een dagje vrij dus ik heb al een idee hoe ik die ga besteden :)

    ReplyDelete
  8. AMAI, dat ziet er zo lekker uit!
    Naomi, x

    ReplyDelete