Ik sta doordeweeks al heel vroeg op (lees: 05:15u) en vaak heb ik dan nog geen zin of tijd om te ontbijten. Hierom ging ik op zoek naar gezonde en makkelijke ontbijtjes die je onderweg of in de trein kunt eten en kwam ik op deze havermout repen terecht. Dit recept is heel makkelijk en je kunt zelf ook nog heel veel variƫren qua ingrediƫnten.
Plenty of opportunities!
Voor ± 8 grote repen:
• 1 banaan
• 1 ei
• 1 eetlepel pindakaas/notenpasta/tahini
• 1 scheutje olie
• kaneel (als je ze zoeter wilt, kun je nog honing, agavesiroop of ahornsiroop toevoegen)
• nootjes, zaden, vruchten, kokosrasp, wat je zelf nog wilt toevoegen
• 120 gram havermout
• 1 banaan
• 1 ei
• 1 eetlepel pindakaas/notenpasta/tahini
• 1 scheutje olie
• kaneel (als je ze zoeter wilt, kun je nog honing, agavesiroop of ahornsiroop toevoegen)
• nootjes, zaden, vruchten, kokosrasp, wat je zelf nog wilt toevoegen
• 120 gram havermout
Doe de geprakte banaan, ei, pindakaas, olie en de nootjes, rozijnen, kokosrasp, zaden etc. in een kom en meng dit door elkaar. Als laatste voeg je de havermout toe.Dit meng je ook er door tot de massa nog een beetje nat is en aan elkaar blijft plakken.
Vervolgens stort je de massa op bakpapier op een bakplaat en verdeel je het in een vierkant/rechthoek tot de gewenste dikte. Oven voorverwarmen op 175 graden en 30 minuten bakken. Je kunt de repen het beste direct uit de oven snijden. De havermoutrepen zijn nu nog zacht waardoor ze makkelijker snijden.
Recipe for ± 8 bars:
• 1 banana
• 1 egg
• 1 tablespoon peanut butter/nut paste/tahini
• some oil
• cinnamon (or if you want it a bit sweeter, you can add some honey, agave syrup or maple syrup)
• nuts, seeds, fruit, grated coconut, anything you like
• 120 grams oatmeal
Add the mashed banana, egg, peanut butter, oil and nuts, raisins, shredded coconut, seeds etc. in a bowl and stir together. Add the oatmeal and mix it untill it's still a bit wet and sticks together.
Then spread it in a square on a baking sheet. Preheat oven to 175 degrees and bake for 30 minutes. It's easier to cut the bars directly from the oven.
These look so tasty! I love the presentation too x
ReplyDeleteJosie’s Journal
Superleuk!
ReplyDelete