Wednesday, November 20, 2013

baked: teacup cake



November, de maand waarop de dagen steeds korter worden en de temperatuur steeds meer richting het vriespunt daalt. Tijdens deze maanden vind ik het heerlijk om te bakken. Vandaag bakte ik een taart in de vorm van een theekopje. Door het koude weer geniet ik net iets meer van mijn warme kopje thee (met chocola) dan normaal. De taart bestaat uit een chocolade biscuit gevuld met aardbeien jam en witte chocolade ganache. Om te laten lijken dat er ook echt thee in het kopje zit heb ik bovenin nog een dun laagje chocolade ganache gegoten. Wat doen jullie het liefst tijdens deze koude maanden?

November, the month in which the days are getting shorter and the temperature increasing towards the freezing point. During these months, I love to bake. Today I baked a teacup cake. Because of the cold weather it seems like i'm enjoying my hot cup of tea (with chocolate)a little more than usual. The cake is a chocolate sponge cake filled with strawberry jam and white chocolate ganache. On top i poured a thin layer of brown chocolate ganache, to make it seem like there is real tea in it.

10 comments:

  1. Wat mooi gemaakt zeg, haast zonde om op te eten! Maar het klinkt ook wel heel lekker :)!

    ReplyDelete
  2. erg mooi gedaan, krijg er wel een beetje honger van.! xx

    ReplyDelete
  3. Super leuk gedaan! Slim idee van je om ganache te gebruiken. Het liefst van al zit ik voor het haardvuur met een lekkere tas chocolademelk en een goede film. Dé herfst combinatie.

    ReplyDelete
  4. Oh wow! This is amazing, you're so talented! xxx

    ReplyDelete
  5. Ziet er erg lekker uit, mooi gemaakt!

    ReplyDelete
  6. Wat een super geweldig toffe taart! Ik had geen idee dat het een taart was, tot ik je tekst las haha.

    ReplyDelete
  7. Wow schitterend! Ik had eerst niet eens door dat het een taart was :D
    leuke blog!

    ReplyDelete