Monday, April 13, 2015

recipe: carrot cake

Deze te lekkere worteltaart maakte ik afgelopen weekend voor Pasen. Terwijl ze thuis in het begin een beetje sceptisch over worteltaart waren, was dit wel het taartje dat het eerste op was! Het was voor mij ook de eerste keer dat ik deze taart bakte, maar ik weet zeker dat dit een blijvertje is en ik hem nog vaak zal gaan maken.
Het taartje is afgesmeerd met een heerlijke creamcheese frosting en versiert met marsepeinen worteltjes. Het recept heb ik van de blog yellow lemon tree en deze wil ik graag met jullie delen!

I made this delicious carrot cake for the easter weekend. At home they where first a little skeptical about carrot cake, but this cake was eaten up first. For me it was also the first time I baked this cake, but I'm sure this is a keeper and I will make him very often. The cake is spread(ed?) with a delicious cream cheese frosting and decorated with marzipan carrotsI found the recipe on the blog yellow lemon tree and I would like to share it with you!





Ingrediƫnten taart
(+-25 cm)
  • 700 gram wortelen 
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 300 gram witte suiker
  • 375 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 4 eieren
  • 235 ml plantaardige olie
  • zakje vanillesuiker of 10 ml vanille extract
  • rasp van 1 (biologische) sinaasappel
  • 1 tl zout
  • 4 tl kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemberpoeder
  • handje rozijnen
  • handje walnoten
Ingrediƫnten frosting
  • 400 gram mascarpone of roomkaas
  • 100 gram magere kwark
  • 120 gram oedersuiker
  • zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
  • rasp van 1 (biologische) citroen
Bereidingswijze
  1.  Rasp de wortels in een keukenmachine of met de hand. Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en zet deze weg.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de springvormen los. Leg een stuk bakpapier op de bodem en doe de vorm eromheen. Vet de twee springvormen nu in met boter.
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, plantaardige olie en vanille toe. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en specerijen toe. Rasp de schil van de sinaasappel en doe dit erbij. Roer alles goed door elkaar zodat er een zoete natte massa ontstaat.
  4. Hak de rozijnen en walnoten (zo fijn als je wilt). Doe deze bij het mengsel en roer ten slotte het wortelmengsel erdoorheen.
  5. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen.
  6. Bak de taarten in ongeveer 40 minuten totdat ze gaar zijn. Laat de taarten 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de vorm los en laat ze vervolgens op een rooster helemaal afkoelen.
  7. Maak ondertussen de creamcheese frosting: Meng de mascarpone/roomkaas met de kwark tot je een egaal mengsel krijgt. Doe de vanillesuiker en poedersuiker erbij. Rasp een citroen en doe de citroenschil erdoor. Roer door elkaar zodat je een mooi romige frosting krijgt.
  8. En nu is het alleen nog stapelen en afsmeren! Leg een taartlaag op een mooi bord. Bedek deze met een laag creamcheese frosting Leg de tweede taart hierop en spatel de rest van de frosting over de bovenkant van de taart (en de zijkanten als je wilt). Je kunt de bovenkant (en zijkanten) nog leuk versieren met worteltjes/nootjes/walnoten/rozijnen etc.
Smakelijk eten!


8 comments:

  1. Hoe toepasselijk voor Pasen!
    De taart ziet er echt heerlijk uit.

    XO Imke // www.pastellics.com

    ReplyDelete
  2. This is so cute! My mum is always making carrot cake, I wish I liked it! x

    Josie’s Journal

    ReplyDelete
  3. Yum, carrot fake is my fave! Love the carrot decorations on top ❤
    munchies&musings

    ReplyDelete
  4. Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit wortelcake gehad, haha! XO

    ReplyDelete
  5. Ziet er heerlijk uit! Ik heb ook nog nooit wortelcake gegeten ;p

    ReplyDelete
  6. Carrotcake komt recht tuit de hemel, ik hou er zo van! Ziet er heerlijk uit!

    ReplyDelete
  7. Normaal ben ik niet van de wortels maar als ik deze taart zie dan MOET ik deze proberen haha

    ReplyDelete
  8. Mmmmm carrotcake, absoluut mijn favoriete taart. Die van jou ziet er ook heerlijk uit! :)

    ReplyDelete