Sunday, January 19, 2014

recipe: blueberry muffins




Recept voor 12 muffins

Blueberry Muffins:
200 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram kristalsuiker
10 gram bakpoeder
snufje zout
80 ml zonnebloemolie
120 ml melk
1 ei
150 gram bosbessen

Topping:
100 gram kristalsuiker
45 gram bloem
60 gram boter
3 theelepels kaneel

Het muffinbeslag maken:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet alvast de muffinvormpjes in een bakblik klaar.
2. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en het snufje zout in een kom door elkaar.
3. Mix in een aparte kom de olie, melk en het ei.
4. Voeg dit natte beslag bij het bloem-mengsel. Roer dit kort door elkaar. Roer als laatste kort de bosbessen er doorheen.

De topping:
1. Mix de boter, suiker en kaneel tot een kruimig deeg. Dit kun je met een mixer, vork of met je handen doen!
2. Vul de vormpjes ¾ met het muffinbeslag en verdeel de topping hier bovenop.
3. Bak de muffins 25 minuten op 200°C.

Tot slot:
Laat de muffins goed afkoelen op een rooster, dan zijn ze het lekkerst!

10 comments:

  1. Mmm die ga ik zeker eens proberen!

    Fijne zondag <3 liefs

    ReplyDelete
  2. Oeeeeh lekker! Helaas ben ik maar het gezonde eten weer gaan oppikken haha...

    ReplyDelete
  3. It sound so delicious I want to try it now.
    http://tifi11.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Ziet er lekke uirr! Doet mij ook denken aan mijn healthy muffins.

    ReplyDelete
  5. Ohh lijkt me lekker, ik ben morgen vrij dus ik ga het recept maar eens uitproberen haha.
    Je hebt trouwens een hele leuke blog, ik volg je nu op bloglovin.
    liefs x

    ReplyDelete
  6. Yummy! Dat ziet er zo lekker uit, vooral door die crumble :)

    ReplyDelete