Recept voor 12 muffins
Blueberry Muffins:
200 gram zelfrijzend bakmeel
120 gram kristalsuiker
10 gram bakpoeder
snufje zout
80 ml zonnebloemolie
120 ml melk
1 ei
150 gram bosbessen
Topping:
100 gram kristalsuiker
45 gram bloem
60 gram boter
3 theelepels kaneel
Het muffinbeslag maken:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet alvast de muffinvormpjes in een bakblik klaar.
2. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en het snufje zout in een kom door elkaar.
3. Mix in een aparte kom de olie, melk en het ei.
4. Voeg dit natte beslag bij het bloem-mengsel. Roer dit kort door elkaar. Roer als laatste kort de bosbessen er doorheen.
De topping:
1. Mix de boter, suiker en kaneel tot een kruimig deeg. Dit kun je met een mixer, vork of met je handen doen!
2. Vul de vormpjes ¾ met het muffinbeslag en verdeel de topping hier bovenop.
3. Bak de muffins 25 minuten op 200°C.
Tot slot:
Laat de muffins goed afkoelen op een rooster, dan zijn ze het lekkerst!
Mmm die ga ik zeker eens proberen!
ReplyDeleteFijne zondag <3 liefs
Oeeeeh lekker! Helaas ben ik maar het gezonde eten weer gaan oppikken haha...
ReplyDeleteMm wat super lekker!
ReplyDeleteMmmm lekker!
ReplyDeletedat ziet er erg lekker uit xx
ReplyDeleteIt sound so delicious I want to try it now.
ReplyDeletehttp://tifi11.blogspot.com
Oeh dit ziet er lekker uit !
ReplyDeleteX Esther | www.myconfashions.nl
Ziet er lekke uirr! Doet mij ook denken aan mijn healthy muffins.
ReplyDeleteOhh lijkt me lekker, ik ben morgen vrij dus ik ga het recept maar eens uitproberen haha.
ReplyDeleteJe hebt trouwens een hele leuke blog, ik volg je nu op bloglovin.
liefs x
Yummy! Dat ziet er zo lekker uit, vooral door die crumble :)
ReplyDelete